marți, 18 decembrie 2012

„O, ce veste minunata!”



Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi a organizat concertul de colinde „O ce veste minunată” marţi, 18 decembrie 2012, la Sala Teatrului din Dorohoi. În program au fost colinde tradiţionale româneşti, armonizate pe patru voci bărbăteşti şi colinde pe muzică psaltică bizantină, interpretate de corurile„Haris” şi „Agnus” ale Seminarului Teologic.
Invitaţi:
- Grupul vocal – instrumental al clasei a-IV-a Step by Step de la Şcoala nr.7 „A.I.Cuza” Dorohoi, coordonaţi de fam. Prof. Vasile şi Rodica Bradu
- Ansamblul coral cameral al profesorilor din Dorohoi „George Enescu” - dirijor prof. Gheorghina Gușulei;
- Corul „Ecclesia” - al Protopopiatului Dorohoi - dirijor pr. Daniel Precob;
- Grupul vocal – instrumental „Allegria” - coordonatorSilvestru Bidașcu; 
- Grupul vocal – instrumental „Symbol” - coordonator Prof. Daniel Hariga; 
- Grupul de folk "Floare de colț" al A.T.O.R Dorohoi;
- Grupul vocal – instrumental „HOI-LA” - coordonatori Nicolae-Adrian şi Loredana Rusu.

sâmbătă, 8 decembrie 2012

Festivalul de Colinde si Datini Ortodoxe „Trec Magii prin Vatra Moldovei” Ediţia a II-a



Festivalul de Colinde şi Datini Ortodoxe „Trec Magii prin Vatra Moldovei” – ediţia a II-a 2012, a avut  loc sămbătă, 8 decembrie 2012, orele 10.00 – 14.00, la Cinema UNIREA, Botoșani, fiind organizat de către Asociația IHTIS . Membrii Asociatiei IHTIS sunt persoane cu si fara dizabilitati fizice, care impartasesc acelasi crez: “NU POT, NU EXISTA!” .În cele două săptămâni alocate înscrierii s-au prezentat peste 60 de colindatori mici și mari dornici de a vesti Nașterea Mântuitorului. La Sectiunea “Colinde” au participat:
Mihaita Enache;
Claudia si Andrei Ţilia;
Raluca Balan; Maria Borcan;
Razvan Politic; Grupul “ARMONIA”;
Andreea Airinei;
Grupul de colindatori ” STELUTELE” Vorniceni;
Ansamblul coral al Scolii ,,Mihail Sadoveanu’’, Dumbravita;
Ansamblul coral cameral "George Enescu" al profesorilor din Dorohoi;
Grupul vocal – instrumental al Scolii nr.2 Dumeni, George Enescu;
„Colindătorii” Liceului Tehnologic Special Sf. Stelian Botosani;
Grupul „Vovidenia” al Asociatiei Umanitare INIMI LA UNISON Botosani,
Grupul de colindatori „HOI-LA”, Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi, precum si un
Grup de colindatori aflati sub bagheta dlui. Prof. Laurentiu Palade, care au pregatit acestei zile si un dar ce va dainui: IMNUL FESTIVALULUI.

Pentru Sectiunea “Datini”, s-a inscris un singur grup participant: BANDA DIN COMUNA  HILIŞEU-HORIA.
La finalul competitiei s-au acordat urmatoarele premii:
TROFEUL Festivalului de Colinde si Datini Ortodoxe "Trec Magii prin Vatra Moldovei": Ansamblul coral cameral al profesorilor din Dorohoi (indrumator Prof. Gheorghina Gusulei)
LOCUL I: Grupul de colindatori "HOI-LA", Seminarul Teologic "Sf. Ioan Iacob" Dorohoi (indrumatori Adrian Nicolae si Loredana Elena Rusu)
LOCUL II: Grupul "Vovidenia" al Asociatiei Umanitare INIMI LA UNISON Botosani (indrumator Gabriela Pricope)
LOCUL III: Walter Marian Dafin, Gura Humorului
PREMIUL PRESEI Grupul vocal – instrumental al Scolii nr.2 Dumeni (indrumatoare Prof. Maria Ostafie)
PREMIUL DE POPULARITATE: 
-Claudia TILIA (Botosani)
-Corul Liceului Pedagogic Botosani (indrumator Prof. Laurentiu Palade)

marți, 4 decembrie 2012

Sensul Nasterii Domnului pentru omul contemporan




Marti 4 decembrie a avut loc cea de a doua conferință din cadrul Convorbirilor duhovnicești organizate de A.T.O.R Dorohoi . Tema aleasă de invitatul  Pr. Gheorghe Bogus a fost "Sensul Naşterii Domnului pentru omul contemporan" .
În pauză cei care au participat la conferință au putut asculta un mic recital de colinde susținut de Corul "Geoerge Enescu" al profesorilor din Dorohoi.

vineri, 30 noiembrie 2012

Concert traditional de Sf. Andrei




In seara zilei de 30 noiembrie 2012, dupa traditia deja formata, in Catedrala „Adormirea Maicii Domnului" din Dorohoi, a avut loc concertul de colinde organizat de Fratia Ortodoxa Romana in colaborare cu Asociatia Tineretului Ortodox Roman- filialele Dorohoi. Daca in ceilalti ani erau 3-4 grupuri care participau, in acest an au participat 11 grupuri, fiecare interpretand cateva colinde, alcatuind 2 ore si jumatate de spectacol, savurat de cele cateva sute de oameni prezenti.
   
Astfel, s-au derulat prestatiile grupurilor:
·    "VOCES" - al Clubului Copiilor Dorohoi, coordonat de dl. prof. Paul-Ciprian MIHAI;
·    corul  pe trei voci al  elevelor de la Liceul Tehnologic "Regina Maria" Dorohoi, coordonat de d-na prof. Gheorghina GUSULEI;
·    Corul "George Enescu" al profesorilor din Dorohoi, coordonat de prof. Gheorghina Gusulei;
·    grupul vocal-instrumental din clasa a-IV-a Step by Step de la Scoala Gimnaziala "Al. I. Cuza" Dorohoi, coordonat de fam. prof. Vasile si Rodica BRADU;
·    grupul vocal intrumental "Symbol" al Seminarului Teologic Liceal "Sf. Ioan Iacob" Dorohoi, coordonat de prof. Daniel HARIGA, format din fetele de la sectia de Filologie bilingv si baieti de la Pastorala;
·    corul barbatesc al parohiei "Sf. Ioan Botezatorul" Bucecea, dirijat de p.c.pr.prof. Vasile COJOCARIU;
·    grupul vocal-instrumental "Allegria", constituit in cadrul clubului "Aleph"- al Seminarului Teologic Liceal "Sf. Ioan Iacob" Dorohoi, format din fetele de la sectia de Filologie bilingv, coordonat de elevul Silvestru BIDASCU, anul III Pastorala;
·    grupul vocal-instrumental al ATOR Dorohoi, coordonat de p.c.pr. Ciprian SOPTICA;
·    corul psaltic "AGNUS" al Seminarului Teologic Liceal "Sf. Ioan Iacob" Dorohoi, coordonat de elevul Alexandru STADOLEANU, anul IV-Pastorala;
·    corul "HARIS" armonizat pe 4 voci, coordonat de pr/prof. Constantin MUHA;
·    parte din membrii  corului "LAUDATE DOMINUM" din Iasi, format din studenti de la Teologie si Conservator, dirijat de  Alexandru DARIE.
    
Grurpurile prezente au totalizat 218 membri, care au interpretat colinde pentru cele cateva sute de persoane care au constituit auditoriul. Foarte multi au stat si afara, profitand de vremea calduroasa ce a permis acest lucru. Atat participantii cat si auditoriul au depasit recordul celorlalte editii. Domnul ing, Alexandru OSTAFE, reprezentantul FOR Dorohoi si-a exprimat satisfactia, referindu-se la anvergura prezentei editii.
    
Pr. prof. Constantin Muha a declarat:"Este un lucru imbucurator ceea ce s-a intamplat astazi aici. Sute de inimi batand intru aceeasi simtire de Credinta si Neam. In aceasta zi ne putem arata recunostinta fata de Bunul Dumnezeu Care aranduit ca unul din cei 12 Apostoli ai Sai sa devina parintele nostru spiritual, prin predicarea Cuvantului Evangheliei pe teritoriul Patriei noastre. Colindele contin si un mesaj profund patriotic, facand parte in acelasi timp din zestrea spirituala a Neamului Romanesc ce recunoaste ca izvoare ale Revelatiei, Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie. Faptul ca au fost colindatori de diferite varste, ne arata ca vestirea Nasterii Domnului si a increstinarii noastre, reprezinta o dimensiune cultural-misionara, dar si o  obligatie de suflet pri care ne aratam reconostinta fata de cei care s-au jertfit pentru ca noi sa traim liberi.". Cele peste 60 de colinde interpretate au incantat publicul spectator, demonstrand bogatia spirituala a traditiei crestin-ortodoxe.
  
La final s-a intonat urarea crestineasca „La multi ani" si s-au facut urari pentru sarbatorile si anul care urmeaza.

duminică, 4 noiembrie 2012

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Despre noi


Corul "George Enescu" a luat fiinta oficial in luna decembrie a anului 2012 uramand traditia vechiului cor cu acelasi nume care a activat pana in anul 1990 sub bagheta prof. dirijor Vasile Nistor,

        In anul 2011 mai multi profesori de la liceul "Regina Maria" sub indrumare pr.prof. Ciprian Soptica au format un cor barbatesc cu care au sustinut mai multe spectacole de colinde.

               In luna noiembrie a anului 2012 pr. Ciprian Soptica ajutat de doamna profesor Gusulei Gheorghina au pus bazele unui cor mixt al profesorilor din Dorohoi. Alaturi de cei 6 profesori ai Liceului Regina Maria s-au adaugat profesori si invatatori de la Sc.Gen. Nr. 8, Sc. Gen. Nr. 2,  Colegiul National Grigore Ghica v.v. , Sc. Gen. Nr. 5, toti uniti de aceeasi placere de a canta. 
                   In prezent corul se pregateste pentru a participa la diferite manifestari educativ culturale locale dar si pentru a participa la diverse concursuri de  muzica corala din tara ducand mai departe traditia muzicii corale din acest oras.

joi, 1 noiembrie 2012

Corul "George Enescu"

Membrii corului:

Dirijor: 
Gusulei Gheorghina
Soprane :
Liliana Craciun
Botezatu Emanuela
Roman Tatiana 
Amarie Angela
(Danila Anca)
Cozma Loredana
(Avadanei Iulia)
(Râmbu Cosmina)
Cront Laura
(Pogoreanu Marina
Lungu Luminita
Cojocaru Lavinia
Antonesei Angelica
(Agrapinei Carmen)
(Axinte Cristina)
Alto:
(Agafitei Milica)
(Muha Mariana)
(Miron Irina)
Popa Loredana
(Danalache Geanina)
Aiacoboaie Simona
Cront Angela
Gavriluta Paula
(Pavel  Dana)
 (Stefan Alina)
(Gabriela Alexoaie)
(Axinte Stella)
Tenor 1:
(Soptica Ciprian)
(Grigore Iulian)
Bidascu Silvestru
(Avadanei Constantin)
(Constantin Ciprian)
(Onea Ciprian)
Tenor 2:
Alexandru Gabriel
Mihoc  Sergiu
(Calancia  Stelian)
Bariton:
(Puiu Constantin)
(Arosoaie Alin)
Tanase Vasile
Constantin Iulian
Gologan Constantin
Sulea Dan
(Chichioaca Stefan)
(Clompei Ionut)
(Pinzariu Daniel)
(Vasilica Narcis)
Bass:
(Mandru Cristian)
(Zgambau Giovanni)
(Liviu Ciulei)
(Cozma Lucian)