duminică, 15 decembrie 2013
Concursul International de colinde "O ce veste minunata !"
Sambata 14 decembrie 2013 Corul George Enescu Dorohoi a particpat la concursul international de colinde " O ce veste minunata!" care a avut loc la sala Teatrului Mihai Eminescu din Botosani. La concurs s-au inscris mai multe coruri din Botosani, Dorohoi, Rep. Moldova si Ucraina. Corul George Enescu a obtinut locul III.
„Colindul sfânt şi bun” - Seară memorabilă la Sala Teatrului din Dorohoi
Seara zilei de 30 noiembrie 2013, a fost una memorabilă pentru dorohoienii prezenţi în Sala Teatrului din Dorohoi. Aşa cum ne-a obişnuit, filiala „Frăţiei Ortodoxe Române” filiala Dorohoi, coordonată de dl. ing. Alexandru Ostafie, de curând având ca sprijin filiala „ATOR” Dorohoi, a organizat şi în acesr an seara de colinde care marchează sărbătoarea Sf. Ap. Andrei cel întâi chemat la apostolie şi care potrivit istoriei, i-a creştinat pe străbunii noştri prin viu grai, fapt pentru care este numit Ocrotitorul României zi marcată ca sărbătoare naţională.
Cuvântul de deschidere a fost ţinut de dl. ing. Alexandru Ostafie care a relevat importanţa şi frumuseţea vieţii creştine ce oferă bucurii pentru vremelnicie şi veşnicie deopotrivă, subliniind că stilul de viaţă creştin este stilul firesc de viaţă al omului constând în trăire creştină, hrană vie şi viaţă simplă. Acestea îngemănate conferă soluţia pentru toate problemele ivite în viaţa omului modern.
Prezentarea participanţilor a fost făcută de tânărul Gabriel Răileanu de la „ATOR” Dorohoi. Şirul colindelor a fost deschis de tânăra Antonia Botezatu, componentă a grupului folk coordonat de dl. prof. Liviu Ciulei. Colindul ei intitulat „Trei sferturi de cer” a trezit melancolia arhaicului, simplului şi frumosului.
Corul „HARIS” al Seminarului Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi a continuat cu un prim grupaj de colinde corale armonizate pentru cor bărbătesc, fiind urmat de tânăra solistă folk Ecaterina Muha, care a amintit că „Vin colindătorii” aducând bucurie pentru cei care-i primesc, dar şi reproş pentru cei care au uitat să-şi deschidă inima pentru a primi colindul „sfânt şi bun”, închizându-se în auto-suficienţa modernismului egoist.
Glasurile cristaline ale fetelor din corul Liceului Tehnologic „Regina Maria”, dirijat de d-na prof. Gheorghina Guşulei au bucurat auzul şi inimile celor prezenţi. Corul mixt „HARISMA” al Seminarului dorohoian, dirijat de elevul Răzvan Sarafim-anul III Pastorală, a adus o suită de colinde din diferite zone ale ţării, fiind urmat de tânăra solistă folk Petra-Luciana Cozma, care cu vocea suavă de copil a evocat sărbătorile de altădată.
Grupul vocal-instrumental „SYMBOL” de la Seminar, coordonat de dl. prof. Daniel Hariga, a dus un plus de ritm şi culoare atmosferei extraordinare deja create, prin acompaniamentul la acordeon dl. prof. Daniel Hariga şi saxofon Răzvan Sarafim. A urmat corul mixt dorohoian „George Enescu”, dirijat de d-na prof. Gheorghina Guşulei, care a oferit un buchet de colinde interpretate într-o manieră sobră şi elegantă. Introducerea a fost frazată de dl. prof. Corneliu Drescanu editorialist. Corul a aniversat 1 an de la înfiinţare, fiind continuatorul unei îndelungate tradiţii locale. A urmat tânărul Sebastian Ionel solist folk, colindând cu zor, în „Zori din zori”.
Corul copiilor de la Complexul „Floare de Colţ” coordonat de d-na Camelia Andrieş care a asigurat şi acompaniamentul la chitară, a produs o adevărată efervescenţă prin glasurile curate şi coregrafia vivace, care au cucerit publicul spectator.
Tânărul Antonie Şoptică a încântat audienţa cu un grupaj de colinde interpretate la orgă, fiind urmat de grupul vocal-instrumental al „ATOR” Dorohoi, coordonat de pr. Ciprian Şoptică.
Corul psaltic „AGNUS” al Seminarului Teologic, dirijat de elevul Răzvan Sarafim anul III Pastorală a adus o schimbare de registru, prin interpretarea Troparului Sf. Andrei şi a câtorva colinde interpretate în manieră bizantină, cor bărbătesc omofon, cu solişti şi dublu ison.
Spre final, corul „HARIS” dirijat de pr. prof. Constantin Muha, a interpretat un grupaj de colinde într-un tonus vioi şi măreţ.
Surpriza serii a constituit-o corul „CVARTSON” din Iaşi (format din studenţi la Conservator şi Teologie) dirijat de dl. Alexandru Darie student anul III la Conservatorul din Iaşi, venit special pentru acest moment deosebit al urbei Dorohoiului. Într-un spectru apoteotic, cei şase membri ai corului au interpretat colindul Sf. Andrei şi o suită de colinde complexe armonizate, care au ridicat spectatorii în picioare, într-o adevărată reverie.
În finalul serii, pr. Constantin Muha, a mulţumit celor care s-au ostenit pentru organizarea acestei seri minunate, care a adus o încărcătură spirituală deosebită, fiind totodată şi un regal al colindelor. S-a desprins ideea că „doina şi colinda sunt cele care reflectă trăirile interioare ale românului. Când este necăjit el se exprimă prin glasul doinei, iar când meditează la veşnicia lui, îşi bucură viaţa prin colind.”
Domnul ing. Alexandru Ostafie a subliniat faptul că în acest an filiala „FOR” Dorohoi împlineşte 20 de ani şi speră ca pe mai departe să fie alături de tinerii şi oamenii care au nevoie de cultură şi credinţă.
Intonarea de către întreaga sală a colindei „O, ce veste minunată” a creat o atmosferă plină de candoare şi sensibilitate, fiecare din cei prezenţi regăsindu-se în starea copilăriei şi a trăirii curate a idealurilor creştine. Cele peste 40 de colinde interpretate în stiluri şi maniere diferite, au reuşit să ţină publicul spectator într-o ambianţă reconfortantă pe parcursul celor două ore şi jumătate de spectacol, sala având toate locurile ocupate şi foarte mulţi ascultători pe culoare.
Alese mulţumiri conducerii Primăriei Dorohoi şi conducerii CMC Dorohoi, pentru acordarea sălii cu titlu gratuit. Pr. prof. Muha Constantin, directorul Seminarului Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi
Mai multe fotografii AICI
vineri, 29 noiembrie 2013
joi, 14 noiembrie 2013
luni, 11 noiembrie 2013
Comemorarea carturarului Gheorghe Asachi Herta 2013
Fundaţia Civică Raională „Gheorghe Asachi” Herţa, în colaborare cu Primăria şi Şcoala Medie din comuna Târnauca, au organizează, în ziua de sâmbătă, 9 noiembrie 2013, la Herţa şi Târnauca, o suită de manifestări cultural-artistice, ce s-au desfăşurat sub genericul „ IN MEMORIAM – GHEORGHE ASACHI (01.03.1788 – 12.11.1869)” şi a celei de a VII-a aniversări a Fundaţiei (2006-2013).
La orele 10.00 la Biserica “Sfântul Spiridon” din Herţa a avut loc slujbă de pomenire a cărturarului Gheorghe Asachi, pictorilor Nicolae, Artur şi Paul Verona şi ctitorilor bisericii domneşti din Herţa ai familiei Holban.
La orele 11.00 au avut loc depuneri de flori şi omagierea lui Gheorghe Asachi la Bustul acestuia din Parcul Central, Herţa, vizitarea Expoziţiei permanente “Pictorii familiei Verona” şi un spectacol omagial sub genericul: “Omul locul îl sfinţeşte”, cu participarea: artiştilor târnăuceni herţeni, şi a corului “George Enescu” din Dorohoi, condus de prof. Gheorghina Guşulei, poetului şi epigramistului Emil Ianuş.
La aceste manifestări a participant si a luat cuvântul dna ELEONORA MOLDOVAN, Consul general la Consulatului General al României la Cernăuţi, parteneri ai fundaţiei din Ucraina, România şi Republica Moldova, ziarişti, studenţi, profesori şi elevi.
La orele 15.00 la Căminul cultură Târnauca a avut loc o Întâlnire informală cu membrii şi invitaţii Fundaţiei “Gheorghe Asachi” Herţa şi lansarea Albumului muzical “Prutule, apă căruntă”, realizat de Casa de Discuri „Ijac Music Production” (România) cu participarea autoarei – interpretei Eugenia Cimborovici-Teodoreanu (acompaniament – orchestra profesionistă “Plai Moldovenesc” din Chişinău, dirijor Vladimir Serbuşcă). Urmează un reportaj din imagini foto si video realizate de Nicolae Hauca.
***************************************************************************** ********************************************************************************************************************************************** ********************************************************
***************************************************************************** ******************************************************************************
***************************************************************************** ******************************************************************************
DETALII AICI: http://zorilebucovinei.com/news/show/349/
miercuri, 9 octombrie 2013
Patituri colinde
http://www.scribd.com/doc/174857797/Colinde-Corul-George-Enescu
http://www.scribd.com/doc/174857831/Sara-i-buna
duminică, 18 august 2013
Cronică muzicală - Concert eveniment, în ambianță enesciană
Cu ocazia împlinirii a 132 de ani de la nașterea lui George Enescu, Muzeul Memorial „George Enescu” Dorohoi împreună cu Muzeul Județean Botoșani și Consiliul Județean Botoșani au organizat sâmbătă, 17 august 2013, un spectacol.
„Am avut şansa să-mi desfăşor cariera la Filarmonica “George Enescu” din Bucureşti, parcurgând opera marelui muzician român, integral. Am înţeles, astfel, valoarea muzicii acestuia. La împlinirea a 132 de ani, de la naşterea lui George Enescu, apreciez că, acesta este cel mai mare compozitor, al secolului al XX-lea. Un interiorizat care se adresează sufletului, prin înlănţuirea sunetelor, fără a recurge la o muzică liniară. Apreciez Dorohoiul pentru iniţiativa acestei manifestări artistice, dar şi pentru faptul că, formează copiii, printr-o educaţie muzicală timpurie. Am întâlnit în această zi un adevărat centru cultural, ceea ce a confirmat o imagine pe care o aveam de la filarmonică, când primul solist, Ion Luca, era din acest oraş.” Am citat cuvintele prof. Nicolae Maxim (Universitatea “Transilvania” Braşov), care au prefaţat acest concert-eveniment, pe care l-a susţinut, la flaut, sâmbătă, la Muzeul “George Enescu” din Dorohoi, la a III-a ediţie a “Zilelor George Enescu”.
Nu foarte multe reprezentaţii muzicale dorohoiene, din ultimul timp, au arătat cu adevărat, emoţie, sincronism, precum acest concert cameral. Tălmăciri vibrante, fineţea în nuanţare (piano, crescendo, forte), fără edulcorări stridente şi patetisme, au fost notele, în exprimarea partiturilor abordate la flaut, de solistul Nicolae Maxim, care a redat cu o cuceritoare savoare creaţii muzicale, semnate de Bach, Bizet, Faure, Elenescu, Vasile Jianu, Doru Popovici. Corul dirijat de Gheorghina Guşulei şi-a asumat o adevărată provocare evidenţiind o intonaţie expresivă, pe un repertoriu de dificultate (sonor masiv), care a inclus piese pe versuri de Eminescu, receptate cu frenezie de melomanii prezenţi. Un moment distinct al acestei amiezi muzicale, dar şi meditative, l-a constituit interpretarea camerală elevilor pregătiţi de acelaşi cadru didactic - Maria Corolea, Alexandra Maria Ursache, Andreea Lungu, Ștefan Oprița, Liza Mihoc, Medeea Morariu, Todora Ciurariu-Aștefănoaiei, toți din Dorohoi și Șenia Ciurariu-Aștefănoaiei (Botoșani), care au stârnit admiraţia, prin acurateţea resurselor de a reda la pian, lucrări de virtuozitate ale compozitorilor: Beethoven, Mozart, Diiabelli, Bertini. Finalul concertului i-a aparţinut lui Silvestru Bidaşcu, care a dăruit spectatorilor, interpretarea unei suite de prelucrări folclorice, la acordeon, într-o manieră subtilă, plină de rafinament, preluată aidoma uneia dintr-o “livadă cu fel de fel de glasuri”. (Cornelius Drescanu).
Sursa : DorohoiNews FOTO
miercuri, 31 iulie 2013
Lansare de carte prof. dirijor Gheorghe Cojocaru
foto: Catalin Puscasu
A trait prin si pentru muzica. A indrumat mii de elevi pe aceasta cale si s-a remarcat cu grupurile corale la nivel national si international. La 11 ani de moartea profesorului Gheorghe Cojocariu de la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", sotia sa, Maria Cojocariu a lansat o carte in memoria acestuia. Lucrarea intitulata "Dirijorul Gheorghe Cojocaru si corurile sale" a fost lansata, aseara, la Teatrul Mihai Eminescu in prezenta celor doi fii ai dirijorului, a fostilor elevi si prietenilor apropiati ai familiei. In cartea de 500 de pagini, Maria Cojocariu a nuantat cele mai importante episoade din viata sotului sau, Gheorghe Cojocariu. Profesor la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" din municipiul Botosani, acesta si-a dedicat viata muzicii corale. La aceasta lucrare, intitulata " "Dirijorul Gheorghe Cojocaru si corurile sale", femeia a muncit trei ani de zile. Cei prezenti in sala au apreciat curajul profesoarei Maria care s-a ambitionat sa duca la bun sfarsit aceasta lucrare. La lansarea de carte au urcat pe scena mai multe grupuri corale care au cantat in amintirea celui pentru care viata a insemnat muzica.
Sursa :
miercuri, 19 iunie 2013
Rapsodiile Române de George Enescu
Celebrele Rapsodii Române ale lui George Enescu nu mai au nevoie de niciun fel de prezentare elogioasă privind desăvârșirea lor muzicală. Ele au fost compuse în perioada 1901-1902 (la numai 21 ani!) la Paris, premiera a avut loc în data de 23 februarie 1903, într-un concert dirijat de compozitor și Eduard Wachmann la Ateneul Român, și au fost publicate în 1904 la editura muzicală pariziană Enoch (Éditions Enoch). Subiectul acestui articol se va axa numai pe fondul melodic constituent al acestor două compoziții, despre care se știe foarte puțin. Acest fond reprezintă o serie de melodii populare urbane muntenești, cântate cu multă măiestrie și popularizate, răspândite de marii lăutari contemporani cu compozitorul nostru (Cristache Ciolac, familia de lăutari și muzicieni Dinicu), dar și melodii țărănești, din Moldova, pe care le găsim în a doua rapsodie, cu mici excepții însă. Vom vedea că avem de-a face și cu teme de factură cultă, nu numai folclorică (un marș militar, melodia unui dans popular stilizat etc.).
Rapsodia Română nr. 1, cu caracter sărbătoresc, dinamic, vesel, dansant, mult mai cunoscută decât a doua, începe cu Am un leu și vreau să-l beau, despre care se spune, din câte am citit în mediul virtual, că ar fi fost culeasă de compozitor de la lăutarul Lae Chioru. Dar iată ce declară marele nostru muzicolog și lexicograf Viorel Cosma în cartea sa, „București: Citadela seculară a lăutarilor români (1550-1950)”:
Melodia populară Am un leu și vreau să-l beau circula foarte mult și în Transilvania după Expoziția de la Paris din 1889, unde toți lăutarii români și maghiari o cântau la petreceri. Când s-a publicat pentru prima oară la editorul Constantin Gebauer din București, piesa purta specificarea„melodie eroică din Transilvania” (sic!), fapt care confirmă larga ei răspândire peste munții Carpați. George Enescu a valorificat-o în Rapsodia Română nr. 1, exact în forma executată de Angheluș Dinicu la nai și de Cristache Ciolac la vioară, fiindcă tema de început a piesei enesciene pentru orchestră este atacată în partitura generală de flaut (deci de către un instrument de suflat, similar cu sonoritatea naiului).
Nu avem niciun motiv ca să punem la îndoială informațiile oferite de Viorel Cosma.
„Am un leu și vreau să-l beau,
Dar nici ăla nu-i al meu!
Dar ce-mi pasă mie, zău,
Dacă fac cu el ce vreau?”
Urmează apoi Hora lui Dobrică, al cărei creator este lăutarul Dobrică Marinescu, originar din Ploiești, „leagănul marilor lăutari din secolele XIX și XX”, un bun violonist și notist (știa notele muzicale). În seara de 7 februarie 1859, taraful tatălui său – Dima Marin Cobzaru – a fost angajat să cânte domnitorului Alexandru Ioan Cuza, care se afla în prima sa vizită la Ploiești. Dima l-a lăsat pe fiul său să conducă taraful. Domnitorul a fost încântat de recital, în special de Dobre (alintat Dobrică), căruia i-a oferit cinci galbeni – trei pentru el și doi pentru ceilalți muzicanți. În urma acestui succes, Dobrică a fost desemnat de tatăl său „starostele” tarafului. El a mai lăsat posterității și o sârbă care îi poartă numele.
Cântecul patriotic Mugur, mugurel, creație a episcopului Ilarion al Argeșului, pe muzica unui anume Pavel, datează din vremea Revoluției de la 1821 (condusă de Tudor Vladimirescu) și a cunoscut o largă circulație în acea perioadă, pe teritoriul valah (mai multe detalii aici). Putem spune că a suferit un proces de „folclorizare”. Mai jos avem varianta orchestrală executată de Orchestra populară „Barbu Lăutaru” a Filarmonicii de Stat „George Enescu”, dirijor Nicu Stănescu, pe care am considerat-o cât de cât apropiată de fragmentul rafinat de Enescu în creația sa. Mai există variante vocale cu Tudor Gheorghe, formația „Anton Pann”, lăutarul Constantin Eftimiu etc.
„Mugur, mugurel,
Ia fă-te mai măricel,
Că ne-am săturat de iarnă
Și de răutate-n țară!”
Un alt joc (dans) popular prezent în acest regal muzical este Hora de la moară (sauHora morii).
Din punctul meu de vedere, această horă este chiar interesantă prin faptul că are dublă cetățenie! Deosebita formație vocal-instrumentală de muzică veche „Anton Pann” ne-a demonstrat că are un omolog grec – Karotseris!
Chiar George Enescu a subliniat într-un interviu influențele orientale asupra muzicii noastre populare, care se resimt cel mai bine în cântecele din culegerile lui Anton Pann:
Nu se poate susține că muzica noastră populară are un caracter bine definit național. Bourgault Ducoudray a publicat o colecție întreagă de cântece populare grecești (Chansons populaires grecques) în care se găsesc mai multe bucăți care seamănă perfect cu ariile noastre populare. S-a întâmplat cu muzica noastră națională ceea ce s-a întâmplat și cu ființa noastră etnică. După cum sângele nostru este un amestec din toate soiurile de neamuri, care au trecut prin această parte a Europei, tot așa și muzica noastră națională a păstrat accente, răsunete, influențe din cântecele acelor popoare. De aceea cântecele noastre naționale au o bază orientală.
– Interviu cu George Enescu despre muzica românească, în Revista „Flacăra”, 8 septembrie 1912, Anul I, nr. 47
Și, în final, totul se încheie maiestuos cu renumita Ciocârlie, o piesă concertantă de mare virtuozitate – definitivată de naistul Angheluș Dinicu (1838-1905), bunicul lui Grigoraș Dinicu – care, în interpretarea sa și a violonistului Sava Pădureanu (1848-1918), a făcut senzație la Expoziția Universală de la Paris din 1889, astfel că cei doi lăutari și tarafurile lor au câștigat medalia de aur la concursul internațional de lăutari organizat în cadrul Expoziției!
Era o minune Ciocârlia asta și era una din cele mai prețioase nestemate ale repertoriului lăutăresc. O pusese pe note Angheluș Dinicu, pentru Expoziția de la Paris, și o publicase editorul Leopold Stern, dar ea nu părea să fie o compoziție originală, ci mai curând prelucrarea și îmbogățirea unor încercări mai vechi.
– George Sbârcea
Se pare că piesele Hora lui Dobrică, Mugur, mugurel, Hora morii și Sârba lui Pompieru, valorificate de George Enescu, s-au aflat și într-o serie de caiete denumită Dinicu-Album (1890), pusă la punct de violonistul Gheorghe A. Dinicu (1863-1930), pe care, foarte probabil, a deținut-o și compozitorul, mai ales că era un apropiat al violoncelistului Dimitrie A. Dinicu (1868-1936), fratele violonistului de mai sus. Amândoi erau fiii lui Angheluș Dinicu. Este bine de precizat că acești lăutari care au creat și au popularizat aceste melodii erau din Muntenia (București, Ploiești), și nu din Moldova. Această confuzie s-a creat din simplul motiv că Enescu era originar din Moldova (Liveni-Vârnav, jud. Botoșani).
În loc de încheiere:
La secunda 31 îl putem surprinde pe George Enescu în postura de spectator, într-unAthenaevm foarte de diferit față de cel de astăzi!
marți, 28 mai 2013
luni, 22 aprilie 2013
Concertul de Paști ”Ziua Învierii”
Marţi, 23 aprilie 2013, începând cu orele 17.00, va avea loc în Sala Teatrului, Concertul de Paşti "ZIUA ÎNVIERII", al Corului „HARIS” de la Seminarului Teologic „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi, având ca invitați: - corul de cameră „George Enescu” din Dorohoi, dirijat de d-na prof. Gușulei Gheorghina, corul parohiei „Sf. Ioan Botezătorul” din orașul Bucecea dirijat de pr. prof. Vasile Cojocariu, grupul vocal-instrumental al clasei a-IV-a Step by Step a Şcolii Gimnaziale nr. 7 „Al. I. Cuza” din Dorohoi - coordonatori fam. Prof. Vasile și Rodica Bradu, precum și corul psaltic „Agnus” al Seminarului dorohoian, alături de interpreți folk. Intrarea este liberă.
Vă așteptăm cu drag !
miercuri, 27 martie 2013
vineri, 22 martie 2013
Festivalul – Concurs Naţional de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă Buna Vestire Ediţia a XXIII-a, 2013
Consiliul Judetean Suceava, Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, Centrul Cultural „BUCOVINA”, Primaria si Caminul Cultural Fundu Moldovei, Societatea de cultura "Dimitrie Gusti" Fundu Moldovei, organizeaza :
Festivalul –
Concurs Naţional de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă
Buna Vestire
Ediţia
a XXIII-a, 2013
PROGRAMUL:
Festivalului – Concurs Naţional de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă
Buna Vestire - ediţia a XXIII-a
24 martie 2013, Fundu Moldovei
●Simpozion la Casa muzeu din Fundu Moldovei
"Satul Bucovinean-tradiție și contemporaneitate", ora 10,30
●Expoziție de icoane pe sticlă - prof.Lucău-Dănilă Filon
●Expoziție de ouă încondeiate- expun meșteri populari din
"Ocolul Campulungului Moldovenesc"
DESCHIDEREA OFICIALĂ A FESTIVALULUI, ora 13,00
1.CORUL DE COPII "DIVINA ARMONIE" AL ȘCOLII GIMNAZIALE "DIMITRIE GUSTI" FUNDU MOLDOVEI
Dirijor: prof. Loredana Blidari
1.Tatăl nostru – versuri Anton Pann, aranj.muzical Viorel Munteanu
2.Românul – Ciprian Porumbescu
3.Ce bine e când frații
ÎN RECITAL
CORUL BĂRBĂTESC "LIRA" GURA HUMORULUI
Dirijor: prof.dr. Sever Paraschiv Dumitrache
SECŢIUNEA – CORURI DE COPII
2. CORUL MIXT "GLAS DE ÎNGER" BUDA, COM.OȘEȘTI, JUD.VASLUI
Dirijor: prof. Elena Gosav
1.Cântarea Sfintei Cruci
2.Tatăl nostru - versuri Anton Pann, muz.Viorel Munteanu
3.Jurământ la Putna - versuri Adrian Păunescu, muz.Gil Ioniță
3.CORUL MIXT "ANGELS" AL CENTRULUI DE ZI "DĂNUȚ" BROȘTENI, JUD.VRANCEA
Dirijor: prof.Verona Calmîș
1.Nu uita că ești român
2.Tatăl nostru – Teodor Zgureanu
3.De la margini, o…apostoli – priceasnă
4.CORUL DE COPII "FLOAREA SPERANȚEI" ILIȘEȘTI
Dirijor: prof. Maria Scalco
1.Hora Unirii – Alexandru Flechtenmacher
2.Ca Pre Împăratul – Nicolae Lungu
3.Din mormânt întunecat – melodie tradițională
5.CORUL DE COPII "VOCEA INIMII" AL ȘCOLII GIMNAZIALE MOLDOVA SULIȚA
Dirijor: prof. Loredana Blidari
1.Pentru Tine Doamne – Chiril Popescu, Nicu Moldoveanu
2.Scumpă Țară Românească – Marțian Negrea
3.Cât de mărit – Dimitrie Bortneanschi
6.CORUL DE COPII "SPERANȚA" COȘNA
Dirijor: prof. Ofelia Arvinte
1.Nimic nu-mi va lipsi – Florin Bucescu, muz.Vasile Spătărelu
2.Cu noi este Dumnezeu – melodie tradițională
3.Treceți batalioane române Carpații
7.CORUL DE COPII "ANCORA" AL ȘCOLII GIMNAZIALE STROIEȘTI
Dirijor: prof. Astancăi Teodor Alin
1.Trupul lui Hristos – Elisabeta Moldoveanu
2.Avem – vers.Radu Gyr, muz. maicile de la Mănăstirea Diaconești
3.Cântec despre Bucovina –vers.Constantin Mandicevschi, melodie tradițională
8.CORUL DE COPII "NICHOLAUS" AL PAROHIEI "SF.NICOLAE" SADOVA
Dirijor: prof. Mândrilă Iustinian-Ioan
1.Fecioară maică – Sf.Nectarie
2.Doamne al puterilor – Teodor Teodorescu
3.Drum bun - Ștefan Nosievici
SECŢIUNEA – LICEE CU ALT PROFIL
1.CORALA LICEULUI TEHNOLOGIC "ION NISTOR" VICOVU DE SUS
Dirijor: Ancuța-Dumitrița Galan
1.Doina – Sabin Drăgoi
2.Axion la Buna Vestire – Gavriil Musicescu
3.Ghetsimani, Ghetsimani – Ion Popescu Pasărea
2.CORUL MIXT "CIPRIAN PORUMBESCU" AL COLEGIULUI NAȚIONAL "ȘTEFAN CEL MARE" SUCEAVA
Dirijor: pr prof. Ionuț-Lucian Tablan Popescu
1.Ardealul
2.Pre Tine Te lăudăm – Nicolae Lungu
3.Ridica-voi ochii mei la ceruri - religioasă
SECŢIUNEA – LICEE CU PROFIL MUZICAL
ȘI TEOLOGIC
1.CORUL BĂRBĂTESC AL SEMINARULUI TEOLOGIC LICEAL ORTODOX "MITROPOLIT DOSOFTEI" SUCEAVA
Dirijor: pr.prof. Ionuț-Lucian Tablan Popescu
1.Rugăciune – Ion Popescu Pasărea
2.Doamne pe noi miluiește-ne – repertoriu rus
3.Măi stejar – Gavriil Musicescu
ÎN RECITAL
CORALA BĂRBĂTEASCĂ "SF.LEONTIE" RĂDĂUȚI
Dirijor: Ovidiu Foca
SECŢIUNEA – CORURI AŞEZĂMINTE CULTURALE
1. CORUL MIXT "GEORGE ENESCU" DOROHOI, BOTOȘANI
Dirijor: Gusulei Gheorghina
1.Doamne, auzi grasul meu - Nicolae Lungu-solist bariton : Pr. Alin Arosoaie
2.Miluiește-mă, Dumnezeule - Gheorghe Cucu, Nicu Moldoveanu
3.Sus inima români - Nicolae Oancea, versuri George Coșbuc
2. CORUL MIXT "TRISON" AL ȘCOLII POPULARE DE ARTE "VESPASIAN LUNGU" BRĂILA
Dirijori:prof. Lupu Marcica, Lupu Ștefan
1.În țara fagilor - Stelian Dima
2.Ridica-voi ochii mei - arm.Marin Dârvă
3.Doamne, auzi glasul meu - Nicolae Lungu - concert în stil psaltic
3.CORUL MIXT "VÂNĂTORII LUI ȘTEFAN CEL MARE" COM.VÂNĂTORI, JUD.NEAMȚ
Dirijor: prof. Cristina Petrariu
1.Cântecul Tricolorului – versuri și muzica Ciprian Porumbescu
2.Clopotele de seară – din repertoriul clasic rus
3.Sfinte Dumnezeule – Gheorghe Cucu
4.CORUL MIXT "SFINȚII VOIEVOZI" AL CĂMINULUI CULTURAL GRĂNICEȘTI
Dirijor: Lăcrămioara Petrovici
1.Ca Pre Împăratul – Gheorghe Cucu
2.Sfânt, Sfânt, Sfânt – Anton Pann
3.Hora Unirii – Alexandru Flechtenmacher
5.CORALA MIXTĂ "LIRA" BOTOȘANI
Dirijor:prof. Dragoș Boicu
1.Pre Tine Te lăudăm – Nicolae Lungu
2.Doamne, auzi glasul meu – Nicolae Lungu
3.Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie – Constantin I. Constantinescu
6.CORUL MIXT "DORVOCES" DORNEȘTI
Dirijor: pr.Fedoreanu Tiberiu-Aurelian
1.Hristos a Înviat – Gavriil Musicescu
2.Pentru Tine Doamne – Nicu Moldoveanu
3.Marșul lui Iancu – Timotei Popovici
7.CORALA BĂRBĂTEASCĂ "ȘTEFAN CEL MARE ȘI SFÂNT" A ASOCIAȚIEI "CREȘTINII BUCOVINEI" SUCEAVA
Dirijor: pr.prof. Ionuț-Lucian Tablan Popescu
1.Suflete-al meu – Mihail Berezovschi
2.Luminânda la Sfinții Trei Ierarhi – Gheorghe Cucu
3.Ștefan, Ștefan Domn cel Mare – Ion Vidu
8.CORUL MIXT "SÂNZIENE" AL CASEI DE CULTURĂ "MIHAI TELIMAN" SIRET
Dirijor: pr.Viorel Huțan
1.În țara fagilor – Stelian Dima
2.Iubite-voi Doamne – Nicolae Lungu
3.Rugăciune – Constantin Drăgușin
9.CORUL MIXT "VOCES CHRISTIANU" SUCEAVA
Dirijor: prof. Sânziana Sofa
1.Limba noastră – Alexandru Cristea
2.Axion la Buna Vestire – Gavriil Musicescu
3.Pre Tine Te lăudăm – D.G.Kiriac
10.CORUL BĂRBĂTESC "FLORI DE MĂR" AL CĂMINULUI CULTURAL RÂȘCA
Dirijor: prof. Mihaela Grădinariu
1.Sub milostivirea Ta – armonizare de Nicu Moldoveanu
2.Cântarea Sfântului Gheorghe – Gheorghe Cucu
3.Cuvântul lui Roată către Divan
ÎN RECITAL
CORUL BĂRBĂTESC "BYZANTION" IAŞI
Dirijor: Gheorghiță Rusu Persic
SECŢIUNEA – CORURI PAROHIALE
1.CORALA MIXTĂ "ANDREI MUREȘANU" BISTRIȚA
Dirijor: arhidiacon prof.Cornel Pop
1.Graiul neamului – versuri George Coșbuc, muzica Titus Cerne
2.Împărate ceresc – Celestin Cherebetiu
3.Ziua Învierii – Nicolae Lungu
4.Cerurile spun – Tudor Jarda
2.CORUL "SFÂNTUL IOAN RUSUL" AL PAROHIEI LĂMĂȘENI
Dirijor: Gavril Maria
1.Luminânda Sf.Paști, glas 3 – Nicu Moldoveanu
2.Ușile pocăinței, glas 8 – Dimitrie Suceveanu, Ștefanache Popescu
3.Cea din urmă noapte a lui Mihai Viteazu
3.CORUL BĂRBĂTESC AL PAROHIEI NR.1 PÂRTEȘTII DE SUS
Dirijor: Crețu Onufrei
1.Pre Tine Te lăudăm - I.Brătianu
2.Sfânt, Sfânt, Sfânt – preot paroh Ioan Ienachie
3.Tatăl nostru - preot paroh Ioan Ienachie
4.Imnul eroilor
4.CORUL "ALTARUL BUCOVINEI" AL PAROHIEI ILIȘEȘTI
Dirijor: preot diacon Plamadă Vasile
1.Limba românească – D.G.Kiriac
2.Cu noi este Dumnezeu – Nicolae Lungu
3.Sfinte Dumnezeule – Gheorghe Ștefănescu
5.CORALA "VOX CAMPUS" A PAROHIEI "SF.NICOLAE"
CAPU CÂMPULUI
Dirijor: preot Curcă Ciprian
1.Hristos Anesti – Gavriil Musicescu
2.Cămara Ta – I.D.Chirescu
3.Limba noastră – Alexandru Cristea
ÎN RECITAL
CORALA MIXTĂ "ACADEMICA" CÂMPULUNG MOLD.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)